Koffietijd was weer leuk!

Schrijver Raoul de Jong en ik waren weer uitgenodigd bij het gezellige programma Koffietijd om te praten over jeugdboeken. Hartstikke leuk, natuurlijk! We kunnen het goed met elkaar vinden en voordat de uitzending begint, hebben we veel plezier. Alleen al om hoe en wat we gaan zeggen. Ook Broederliefde was vandaag te gast! Lucky me… Wat een aardige mannen! Superleuk om mee te maken en ja… ze wilden wel met mij op de foto. 😉

Wat is een goed jeugdboek? Die vraag werd aan ons gesteld. Voor mij was het niet moeilijk om te beantwoorden, want tijdens alle schoolbezoeken praat ik daar met jullie over.

Vaart. Spanning. Vanaf de eerste bladzijde het verhaal worden ingetrokken. Herkenbare onderwerpen. Alsof het echt gebeurd is. Geloofwaardigheid.

En zo probeer ik mijn verhalen ook te schrijven. Met veel spanning, echte karakters en gebeurtenissen. Ik wil graag dat je nagelbijtend leest en dat je na het lezen ook wat hebt om over na te denken. Dat je bijvoorbeeld het beste dicht bij jezelf kan blijven en goed luistert naar je gevoel. Dat fouten maken niet erg is, soms zelfs nodig om de dingen anders te doen.

Maar het allerbelangrijkste vind ik toch echt dat je met veel plezier mijn boeken leest. Net zoals je met veel plezier een film of serie kijkt op Netflix. Lekker even in een wereld/leven van anderen duiken. Vind ik zelf ook heerlijk!